Zahvala župljanima čuvara svetišta Crkve hrvatskih mučenika dan poslije slavlja

DSCN6959

DSCN6959

Htio bih Vam svima reći jedno veliko hvala – veliko barem koliko je naše Krbavsko polje. Neću spomenuti imena, ali veliko hvala svima: vlč. Juri Tuteku, sužupniku na Udbini, bogoslovima, kolegama svećenicima, pa do najbližih suradnika koji su uvijek tu – našeg zbora i prekrasno pjevane i animirane trodnevnice – župnog pastoralnog vijeća - vašeg sudjelovanja u svim pripremama od košenja trave, čišćenja terasa, dvorana i crkve, prenošenja i slaganja bina, stolica, uređivanja i ukrašavanja, dežuranja, redarima, konobarima i kuharima, domaćicama na kolačima – ma jednom riječju svima koji su dali svoj doprinos da ovih dana i jučer posebno sve tako lijepo, svečano i radosno prođe, a onda još i nakon slavlja sve bude tako poletno i u najkraćem roku pospremljeno, uređeno i očišćeno.

Hvala na žaru i velikodušnosti koju ste pokazali. Uvijek kažem ono što me duhovnik (danas kardinal Vinko Puljić) u malom sjemeništu naučio: Bog se ne da natkriliti u dobroti. To znači da nijedna žrtva, ni dar od Boga ne mogu biti zaboravljeni. Neka Gospodin svima uzvrati svojim milostima. I nemojte taj zanos i zajedništvo nikad izgubiti.

Zahvaljujem svim institucijama koje su se uključile u pripremu slavlja Dana hrvatskih mučenika: Općini Udbina, Zavodu za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, Domu zdravlja Korenica, Policijskoj postaji Korenica, Policijskoj upravi Ličko-senjske županije, Lika cestama, HEP – Elektrolika Gospić, Domu za starije i nemoćne osobe Udbina, DVD udbina, Hidrokom – komunalno poduzeće Udbina, Hrvatske šume – Šumarija Udbina i Caritasu Gospićko-senjske biskupije.

O, mučenici hrvatski

O, mučenici hrvatski

O, Kralju mučenika svih, što krunom slave kruniš njih,
Ti sve što zemlju prezreše, u rajske dižeš krajeve.

O, mučenici hrvatski, uslišite nam molitve,
Vi zvijezde svijetle na nebu, dovedite nas Isusu.

Dobrostivo nas pogledaj, i molitvu nam uslišaj,
Mi pobjednike slavimo, proštenje grijeha prosimo.

U njima Ti pobjeđuješ, svjedoke svoje miluješ,
Pobijedi naše pakosti, o djelitelju milosti.

Povijesni pregled

Pronađite nas na